Το Πανεπιστήμιο μας είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 201-300 Πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings, αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπό του στον κόσμο μέσω της έρευνας, της διδασκαλίας, της προβολής και της διαχείρισης.

Με συνολικά 2.152 ιδρύματα από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2024 , το Πανεπιστήμιο Frederick έχει τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων 201-300 πανεπιστημίων για δεύτερη συνεχή χρονιά. Είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατέκτησε αυτή τη θέση. Μεταξύ των συνολικά 21 ιδρυμάτων από την Κύπρο και την Ελλάδα που συμμετείχαν σε αυτές τις κατατάξεις, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Αυτή η κατάταξη αποτελεί μια ισχυρή αναγνώριση της δέσμευσης και της προόδου του Πανεπιστημίου να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο μέσω της έρευνας, της διδασκαλίας, των πολιτικών και των συνεργασιών του, όλα με στόχο την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Το Times Higher Education Impact Rankings είναι το μόνο παγκόσμιο σύστημα επιδόσεων που αξιολογεί τα Πανεπιστήμια σε σχέση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών , οι οποίοι + αποτελούν έκκληση για δράση για τον τερματισμό της φτώχειας και της ανισότητας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ότι όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν υγεία, δικαιοσύνη και ευημερία, αναγνωρίζοντας έτσι τον αντίκτυπο των Πανεπιστημίων στην κοινωνία και στον κόσμο γενικότερα. Η κατάταξη χρησιμοποιεί δείκτες που παρέχουν συγκρίσεις σε τέσσερις γενικούς τομείς:

• Έρευνα: Έρευνα σε θέματα που σχετίζονται με τους SDG και τα κύρια ζητήματα του κόσμου, μετρημένα από τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις της σχολής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

• Διδασκαλία: Ενσωμάτωση των ΣΒΑ σε προγράμματα σπουδών και παροχή βοήθειας στους μαθητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων του κόσμου.

• Διαχείριση: Πολιτικές, δράσεις και στρατηγικές διακυβέρνησης που αφορούν τους υπαλλήλους, τους διδάσκοντες και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων.

• Προσέγγιση: Η εργασία που κάνουν τα Πανεπιστήμια με τις τοπικές, περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς κοινότητες τους.

Ειδικότερα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα καλούνται να υποβάλουν μετρήσεις για το SDG17 (Partnership for the Goals) και τουλάχιστον τρεις άλλους SDG της επιλογής τους.

Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 101-200 πανεπιστημίων στον κόσμο σε:

  • SDG 4: Ποιοτική Εκπαίδευση,
  • SDG 7: Προσιτή και καθαρή ενέργεια,
  • SDG 10: Μείωση των ανισοτήτων,
  • SDG 17: Συνεργασία για τους στόχους

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω το Frederick University να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων 201-300 κόσμος στο Times Higher Education Impact Rankings 2024. Αυτές οι κατατάξεις ευθυγραμμίζονται με την αποστολή του πανεπιστημίου μας, καθώς είμαστε ένα ίδρυμα με γνώμονα την αξία που στοχεύει να έχει πραγματικό αντίκτυπο τόσο στις τοπικές όσο και στις παγκόσμιες κοινότητες και αφοσίωση ολόκληρης της πανεπιστημιακής μας κοινότητας Συγχαρητήρια σε όλους!». Η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, σημειώνει επίσης: «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συνεχή ανάπτυξη και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον αντίκτυπό μας τα επόμενα χρόνια. Αυτό το σημαντικό επίτευγμα ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά σε ένα βιώσιμο μέλλον, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας και της συμμετοχής της κοινότητας. Δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τις συλλογικές προσπάθειες του διδακτικού προσωπικού, του προσωπικού, των φοιτητών και των συνεργατών μας, οι οποίοι διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην καθοδήγηση της στρατηγικής αειφορίας μας, η οποία ήταν αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας και της καθημερινής λειτουργίας του πανεπιστημίου μας. “

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι μέλος του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDSN) και μεταξύ των ιδρυτικών μελών του SDSN Κύπρου, το οποίο συνεργάζεται στενά με όλους τους τομείς της κοινωνίας για τη βελτίωση της απόδοσης της Κύπρου στην εφαρμογή των SDGs.

The Times Higher Το Education Impact Rankings 2024 είναι η έκτη έκδοση και 2.152 πανεπιστήμια από 125 χώρες/περιοχή (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες) συμμετείχαν φέτος με ταχείς ρυθμούς πολλά ακόμη πανεπιστήμια επιδιώκουν να επιδείξουν τη δέσμευσή τους για την υλοποίηση των ΣΒΑ με την ένταξη στη βάση δεδομένων.