Με μεγάλη περηφάνια και τιμή καλωσορίζουμε στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου την πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας και πολυβραβευμένη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου Μαριλένα Μακρή.

Η Μαριλένα θα αρχίσει τη φοίτηση της το Χειμερινό Εξάμηνο 2020, που ξεκινά επίσημα στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που προσφέρεται στο campus του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό. Το Πανεπιστήμιο πρόσφερε στην αθλήτρια τιμητική πλήρη υποτροφία για όλα τα χρόνια των σπουδών της με βάση τις αξιόλογες επιδόσεις της στον αθλητισμό.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από τα εξιδεικευμένα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει, ενώ στηρίζει εκατοντάδες αθλητές – φοιτητές του μέσα από ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Παράλληλα εμβαθύνει στον αθλητικό τουρισμό και τον αθλητισμό αναψυχής ενώ παρέχει εξειδίκευση στην προπονητική των αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων θαλάσσης, καθώς επίσης και στον τομέα της υγείας και ευρωστίας του ατόμου.

Η Μαριλένα Μακρή είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά επιτεύγματά της, είναι η κατάκτηση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος 4 φορές εκ των οποίων οι 3 σε συνεχόμενες χρονιές (2018-19-20), η 2η θέση στις γυναίκες και 1η θέση στις U21 και U19 από ομοεθνείς αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2019 και η 1η θέση στις κατηγορίες U21 και U19 στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα το 2020. Στον διεθνή χώρο πέτυχε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U17 το 2018,  στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U19 και στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Laser 4,7 το 2019. Στην παγκόσμια κατάταξη  (World Sailing ranking list) η 17χρονη Μαριλένα βρίσκεται στην 56η θέση ανάμεσα σε 497 γυναίκες αθλήτριες .